004 BVGS Statsarkivet 046 web2

Elever og lærere måtte fra første dag sette i gang med oppussing og renovering av bygningsmassen. Her ser vi dem i aksjon med å restaurere ei av de mange brakkene som sto igjen i leiren. Foto via Statsarkivet.

I år er det 75 år siden de regionale yrkeskursene på Bardufoss startet opp, med motor og rektor Lars Fottland i spissen. Målselv historielag er utgiver og har engasjert noen av skolens lærerpensjonister til å skrive skolehistoria fra start, via fusjonering med de to øvrige videregående skolene i kommunen, og helt fram til innflyttinga i nye Bardufoss videregående skole på Rustahøgda. I tillegg bidrar noen elever og ansatte underveis med minner som gjør at boka blir gjenkjennelig, nær og kjær for de mange tusen som har hatt en tilknytning til skolen som ung eller voksen elev eller som ansatt. Tekstene støttes av rundt 190 bilder og boka er på til sammen 252 sider.

 

I boka kan du lese om de politiske kampene for å få i gang opplæring, om nedleggings- og stedsvalgstrid, om utforming og utsmykning, om livet på skolen og internatet, om ekskursjoner og spesielle hendelser, om lokal kreativitet og samfunnsbygging, om rektorer, reformer og ei stadig endring av opplæringstilbudet «i takt med tid og teknikk.».

Redaktør er journalist Lill-Karin Elvestad, som allerede har hatt ansvar for flere lokalhistoriske utgivelser.

Anslått pris for boka er kr 400,-. Frakt kommer eventuelt i tillegg. Vil du forhåndsbestille, ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bilder fra Roar Sollied web2

Nyskolen på Rustahøgda åpner.

Forfattere