Jubileumsboka Fra yrkeskurser til universitetsskole. Bardufoss videregående skole 1946 - 2021 er i salg nå. Du kan bestille boka nå, og du kan komplettere med historien om Høgtun videregående skole. For de som bor i nærheten og vil spare frakttillegget så selges boka lokalt på følgende utsalgssteder: Gullgruva på Olsborg, Husfliden på Andselv og Heggmo i Heggelia.

 

Bestilling gjøres til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller SMS til 94 98 70 05 (Frank Nygård).

Oppgi navn, adresse, telefonnummer, e-post og antall som bestilles av bøker eller samlepakke.

BVGS Forside 550px

Målselv Historielag er utgiver og har engasjert noen av skolens lærerpensjonister til å skrive skolehistoria fra start og til nye Bardufoss videregående skole på Rustahøgda.

Boka er på vel 200 sider i A4-format og tekstene støttes av nesten 200 bilder. I boka kan du blant annet lese om de politiske kampene for å få i gang opplæring, om nedleggings- og stedsvalgstrid, om livet på skolen og internatet, om lokal kreativitet og samfunnsbygging, om rektorer, reformer og ei stadig endring av opplæringstilbudet.

Lokalhistoriker Vidkunn Haugli er sammen med Roar Sollied, Johannes Fagerheim, Harald Gustavsen, Jarle Bakke og Oddlaug Lakseide forfattere. Redaktør er journalist Lill-Karin Elvestad som også har skrevet rektorportrettene. Billedredaktør er Odd-Inge Larsen.

Bok

Kr 400,-

 

Bok + forsendelse

kr 555,-

HVGS Forside 550px

I 2015 ga Målselv historielag ut Høgtun skolehistorie 1939 – 2015.

Boka er på 118 sider og er illustrert med rundt 100 bilder. I boka kan du lese om de første snekkerkursene som startet i 1939 og videre skolevirksomhet fram mot sammenslåingen med Bardufoss videregående skole. Vi går fra arbeidsskole til kvinnelig husflidsskole og senere innføringen av allmenfag og en skole for både jenter og gutter. Det er også en egen del som tar for seg bygningene og miljøet på Høgtun i dag og tilbake i tid.

Lokalhistoriker Vidkunn Haugli har skrevet om skolen og kunsthistoriker Audhild Olaisen har skrevet om stedet Høgtun og bygningene der.

Bok

Kr 150,-

 

Bok + forsendelse

kr 305,-

BVGS HVGS 800px Kjøp begge bøkene samlet til en god pris. 

Bokpakke

kr 500,-

 

Bokpakke + forsendelse

kr 705,-